Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyümölcslevesek simán és krémesen képes leírás - Leves.tlap.hu
részletek »

Gyümölcslevesek simán és krémesen - Leves.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leves.tlap.hu » Gyümölcslevesek simán és krémesen
Keresés
Találatok száma - 15 db
Áfonyakrémleves receptje

Áfonyakrémleves receptje

Az áfonyát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Birsalma krémleves

Birsalma krémleves

Engedtem Chéf Viki csábításának és elkészítettem a birslevest. Nem állítom hogy osztatlan volt a siker, mert a párom ímmel-ámmal eszegette, Gergőnek ismeretlen volt az íz, így aztán nagyon "szomorúan" vettük tudomásul a lányommal, hogy mindet nekünk kell megenni. Mert ez egy isteni finom leves, pirított mandulaforgáccsal pedig maga a mennyország.

Erdei gyümölcskrémleves

Erdei gyümölcskrémleves

Az erdei gyümölcskrémleves egy mennyei ízkavalkád. Számomra a gyümölcslevesek minden ízben, minden mennyiségben jöhetnek. Vegán étel, még tejet sem tartalmaz. Tej helyett most cukrozatlan rizstejet használtunk a gyümölcsleves elkészítéséhez. Gyors, finom egészséges, cukor sincsen benne, mivel máshogyan ízesítettük.

Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

Előzetesen hagytam felengedni 1 csomag (25 dkg) natúr gesztenyemasszát, valamint rumba áztattam egy marék mazsolát. 3 dl főzőtejszínt (10 %-os zsírtartalmú) 2 dl vízzel feltettem melegedni. 2 púpozott evőkanál keményítőt simára kevertem 1 dl vízzel, majd hozzáadtam a melegedő folyadékhoz, és állandó kevergetés mellett sűrűre főztem. A tűzről levéve hozzámorzsoltam a gesztenyemasszát, valamint hozzáöntöttem a rumos mazsolát, és kézi habverővel simára kevertem.

Hideg joghurtos őszibarack leves

Hideg joghurtos őszibarack leves

Közeledik a nyár vége. A forró napok slágere, a hideg gyümölcsleves is kikopik lassan a mit is főzzek? gondolatokból. Pedig szeretem. Pedig szeretjük. Amolyan nyárbúcsúztatóként készült ez a barackleves. Hozzávalók: 8 db közepes méretű őszibarack (meghámozva, felcikkezve) 1 pohár joghurt kevés liszt néhány egész fahéj pár szem szegfűszeg 3 ek barnacukor mentalevelek annyi víz, amennyi éppen ellepi a gyümülcsöt

Hideg mentás dinnyeleves

Hideg mentás dinnyeleves

Hideg mentás dinnyeleves Azt mindenki tudja, hogy a sárgadinnye vagy görög rokona csak úgy, magában fogyasztva is isteni. De most megmutatjuk, hogyan lehet fokozni az élvezetet! Hozzávalók: 3 dinnye (darabja kb. 80 dkg) 1,5 dl vörösbor 1,5 dl húsleveslé 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér bors mentalevelek a díszítéshez 20 dkg dinnyegolyó (vegyesen görög- és sárgadinnyéből)

Joghurtos citromleves

Joghurtos citromleves

Pár héttel ezelőtt a férjem hazajött a munkából és ódákat zengett egy bizonyos citrom levesről amit ebédre evett. Megkért, hogy én is csináljak . A neten keresgéltem és kiválasztottam a számomra szimpatikus receptet. Sok nem volt szóval, nem kellett sokat válogatnom. A férjem szerint teljesen más lett mint amit a cégnél evett, de issteni. Ilyen meleg napokon meg főleg. Hozzávalók 4 személyre 3 dl joghurt- 1 dl tejföl-2-3 ek nádcukor-3-4 citrom leve-1 citrom reszelt héja-annyi tej, hogy megfelelő állagú levest kapjunk.

Makrobiotikus meggyleves

Makrobiotikus meggyleves

Hozzávalók 6 személyre: 1 kg meggy megmosva, kimagozva (a mag is kell), 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 dl kefír, 1 db fahéj, 3 szem szegfűszeg, 1 evőkanál méz, 10 dkg pirított mandula durvára törve, 1 csipet tengeri só Elkészítés: A meggymagot főzze fel a fahéjjal és a szegfűszeggel. Hagyja állni, szűrje le. A meggyet 10 percig főzze vízben, majd mézzel, sóval ízesítse. A kefírt keverje simára a liszttel és öntse a meggyhez, majd a meggymagléhez. Tetejére szórt manduláva tálalja.

Mascarponés eperleves

Mascarponés eperleves

Megint eper, megint mascarpone. Levesnek álcázott édesség. Az eper egyik legfinomabb megjelenési formája. Nálunk lehetetlenség annyit főzni belőle, hogy másnapra is maradjon. Elkészítése gyors, egyszerű, amíg lehűl, az tart sokáig. Persze, ez nem riasztja vissza az éhenkórász sereget: eszik forrón, melegen, langyosan, végül még hidegen is jut a szerencsésebbeknek. Aztán jönnek, hogy 'légyszi, holnap is ez legyen a leves!' Persze, nincs olyan sokáig eper, hogy a könyörületes szívű anya ne méltányolhatná az ilyenfajta kéréseket. Az eperszezon vége felé pedig legalább húsz kiló gyümölcsből kell lekvárt készíteni, hogy októberig valahogy kitartson. És annak jórészéből is leves lesz.

Hirdetés
Ribizli-szeder krémleves

Ribizli-szeder krémleves

Tavaly rengeteg szedrünk termett, így az elmúlt évben sokszor készítettem krémlevest belőle - csak magában, vagy más bogyós gyümölcsökkel vegyesen. Most friss piros ribizlivel kombináltam, gyerekbarát-édesre csináltam, volt is sikere! :) Az eredeti receptet KicsiVúnál találtam - az elkészítés módja ugyanaz, csak a hozzávalókat szoktam változtatni.

Sárgabarack krémleves

Sárgabarack krémleves

Ezt a receptet Chef Vikinél láttam, és nagyon megtetszett, már leérik lassan a sárgabarack, az egyik fa már csupasz, a másikon még találtam pár szemet, amiből fantasztikusan finom krémleves lett. Hozzávalók: 5-6 szem sárgabarack, 2 dkg vaj, 5 dkg vaníliás cukor, őrölt fahéj ízlés szerint, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1-1,5 dl tejföl

Sárgadinnye krémleves

Sárgadinnye krémleves

Hozzávalók: 2 kisebb dinnye 1 natur joghurt, 1,5 dl 1 dl sűrített tej 2 ek. méz 1 vaníliás cukor 1 dl. muskotályos fehérbor vagy 1 lime leve 10 dkg málna pár mentalevélke 2 sárgadinnyém volt-az egyik egészen fehérbelű, a másik szép, élénksárga. Ennek csakis a tálalás szempontjából van jelentősége.

Tejszínes almaleves fahéjjal

Tejszínes almaleves fahéjjal

Hozzávalók: 4-5 közepes alma, csipet mézeskalács fűszerkeverék, 1 teáskanál őrölt fahéj, citromlé és cukor ízlés szerint, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tej, vaníliás pudingpor (kb. 1/2 zacskó főzős) Elkészítés: Egy közepes lábosban kb. 2 liter vízzel feltesszük az elvagdosott, héjától megtisztított almát főni. Cukrozzuk ízlés szerint, és citromlevet adunk a leveshez. Fűszerezzük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a fahéjjal. Az egy dl tejbe belekeverjük a vaníliás pudingport, és csomómentesen elkeverjük.

Tejszínes gyümölcsleves

Tejszínes gyümölcsleves

Címszereplőnk gyorsan és olcsón elkészíthető, és szezontül függően szinte mindenfajta gyümölcsöt rakhatunk bele. Most a gerincét az alma alkotta, a többit pedig a fagyasztóból vadásztam össze. Lehűtve pedig nem csak levesként, hanem desszerként is megálljaa helyét. A 6 literes fazekam főztem teli, ehhez az alábbi hozzávalók szükségeltetnek: kb. 2.5-3 kg alma (minél több fajta, annál jobb) fél kiló magozott meggy fél kiló málna fél kiló feketeszeder 2-3 citrom 2 deci főzőtejszín (gyümölcscukor)cukor, fahéj

Vegyes gyümölcsleves

Vegyes gyümölcsleves

Először a meggyet - ilyenkor a nyáron lefagyasztottat - felteszem egy szegfűszeges, gyömbéres, cukros vízben főni. Közben megpucolok 4-5 db almát, citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljanak be, majd felkockázom. Ha felforrt a meggyes víz és a meggyecskék már a tetején úszkálnak, hozzáteszem az almakockákat, majd 1 nagy konzerv őszibarackot, nyáron ebből is frisset használok, de sajnos most nincs:(( - szintén felkockázok és ezt is hozzáadom a többi gyümölcshöz.

Tuti menü