Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Halászlevek, halból készültek képes leírás - Leves.tlap.hu
részletek »

Halászlevek, halból készültek - Leves.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leves.tlap.hu » Halászlevek, halból készültek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Bajai halászlé

Bajai halászlé

Tradicionális bajai étel, elkészítésének módja apáról fiúra száll. 4 kiló hal 2 fej vöröshagyma, 5 liter víz só 5 evőkanál törött paprika 5 db cseresznyepaprika 1 csomag halászlétészta Az alaposan megtisztított pontyot (pontyokat) kb. 5 mm-enként beirdaljuk (3-4 mm mély bemetszést végzünk a hal húsába), felszeleteljük és darabonként besózzuk úgy, hogy az irdalások közé is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát hagyjuk állni a sóban. (A sózást akkor végeztük el megfelelően, ha főzés közben sót nem, vagy csak minimális mennyiségben kell a léhez adnunk.) A halikrát, tejet, esetleg további belsőségeket külön tesszük, nem sózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a bogrács aljára tesszük.

Balatoni halászlé

Balatoni halászlé

Fél kg apróhal (pl keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm.

Halászlé recept

Halászlé recept

Halászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsíron, vagy olajon. Próbálja ki Ön is!

Sáfrányos halleves

Sáfrányos halleves

SÁFRÁNYOS HALLEVES / Latsia 1 hagyma 2 sárgarépa 4 burgonya 2 ek olívaolaj 3 ek hallé esszencia 1 tk sáfrány 1 l víz 2 dl créme fraiche vagy ugyanennyi tejföl és tejszín keveréke 25 dkg koktélparadicsom 50 dkg halfilé

Szegedi halászlé

Szegedi halászlé

A Szegedi bográcsos halászlé alapja vöröshagyma, só, bors, szegedi paprika, átpasszírozott halhús, melyet összefőzzünk, és ebbe fogjuk a fűszerezett, felszeletelt halpatkókat megfőzni. Ahhoz, hogy még ízletesebb legyen a halászlevünk, egy kis zöldpaprikát, paradicsomot darabolunk hozzá. Amikor felfórt az alaplevünk, először a halszeleteket, majd a paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk és a híres szegedi őrölt paprikával megszórjuk. Az utóbbi műveletet ne vigyük túlzásba, hiszen a túl sok őrölt paprika által keserűvé válhat az ételünk. Megvárjuk, amíg felfór, ekkor megkóstoljuk, és ízlés szerint utóízesítjük. Ezáltal el is készült az igazi Szegedi bográcsos halászlevünk.

Tuti menü