Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húslevesek, hússal készült levesek képes leírás - Leves.tlap.hu
részletek »

Húslevesek, hússal készült levesek - Leves.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leves.tlap.hu » Húslevesek, hússal készült levesek
Keresés
Találatok száma - 19 db
Alföldi leves

Alföldi leves

Gesztenyénél találtam ezt a csuda finom levest.Kicsit változtattam mert nálunk nem leves amibe nincs répa.:) Hv: 30 dkg csirkemell, 2 fej hagyma,3 szál sárgarépa, 2 ek olaj, 40 dkg burgonya, 1 liter erőleves (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 4 db főtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél, mustár, só, bors.

Citromos bárányleves

Citromos bárányleves

Hozzávalók (4 főre): 50 dkg kicsontozott báránycomb vagy lapocka 1 evők.Univer vöröshagymakrém 4 evők. olaj 1 kisk. Univer fokhagymakrém só 1-1 kisk. kakukkfű és tárkony 1 hegyes, de nem erős zöldpaprika 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér 4-5 csiperkegomba 15 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 evők. finomliszt 1 kis citrom leve

Csirkeragu leves

Csirkeragu leves

A magyar konyha tradicionális ételei közé tartoznak a levesek. Nem kell sokat törnünk a fejünket ahhoz, hogy eszünkbe jusson egy-egy híres magyar folyékony ínyencség. Ezek közé tartozik a hagyományos Jókai bableves, a babgulyás, de említhetnénk a hamisíthatatlan házi tyúkhúslevest is. Megszámlálhatatlan mennyiségű leves recept létezik a világon. A leves.biz oldal bemutatja a legfinomabb levesek receptjét levestípusonként, kategóriákba gyűjtve. A leves.biz a magyar hagyományos levesekre összpontosít. Bemutatja a gulyásleves, újházi tyúkhúsleves, csirkeragu leves elkészítési módjait. Azonban nem elégszik meg a magyar háztartásokban legelterjedtebb levesekkel, ezen kívül megtalálhatóak a krémlevesek, káposztaleves, frankfurti leves, tárkonyos leves, karfiolleves is a repertoárban. Természetesen a fenti kategóriákba be nem sorolható legnépszerűbb levesek is fellelhetők itt a Leves receptek oldalon.

Csontleves

Csontleves

Itt az ideje, hogy megtanulj egy olyan receptet, mely a főétkezés alapja, betegségek gyógyszere, és minden jó háziasszony nélkülözhetetlen kelléke. Hozzávalók: 60 dkg marhacsont 40 dkg leveszöldség 5 dkg gomba 5 dkg kelkáposztalevél 1 zöldpaprika 1 paradicsom (télen paprika -, illetve paradicsompüré) 1 ½ evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír hagyma só

Fűszeres bárányhúsleves

Fűszeres bárányhúsleves

FŰSZERES BÁRÁNYHÚSLEVES / Latsia 50 dkg bárányhús 2 ek olaj 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 sárgarépa 1 szárzeller 1 ek aprított petrezselyem 1 doboz darabolt, hámozott paradicsom 2 csirkehúsleves kocka 1 liter víz só, bors tálaláshoz: pirított kenyérkockák - cruton, joghurt

Gulyásleves

Gulyásleves

Hozzávalók: 30 dkg marha-, vagy sertéshús (comb), 2 szál fehér répa, 3-4 szál sárgarépa, zeller, petrezselyemlevél, zellerlevél, egy kis vegeta, só, fűszerek (őrölt kömény, szerecsendió, majoranna), 4-5 db közepes krumpli, pirospaprika, olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma

Gulyásleves okosan

Gulyásleves okosan

Gulyáslevest főz neked az Okosedény mindössze 26 perc alatt. Nincs más dolgod, mint beletenni a szükséges alapanyagokat és megnyomnin egy gombot. Ezen az oldalon még számtalan receptet találsz, amit az Okosedény megfőz helyetted. Akár úgy is tudsz főzni, hogy ott sem kell lenned a konyhában. Ez a létező leggyorsabb legegyszerűbb megoldás.

Hamiskás gulyásleves

Hamiskás gulyásleves

Már jó ideje nem ettem közétkeztetésben, nem tudom, most is annyira szokásos-e a hamis gulyásleves. De nem csak ott, nálunk otthon is készült. Azért hamis, mert nincs benne hús. Soha nem értettem, miért nem hívják egyszerűen krumplilevesnek. Az igazit természetesen marhahúsból főzzük, idő, türelem kell hozzá. Hogy gyorsabb legyen, néha sertésből csinálják - és mégis marad a neve. Én most egy egészen gyors, hétköznapra alkalmas változatot próbáltam ki, ami persze szintén hamis, de valami húsra hasonlító elemet azért tartalmaz.

Húsgombócleves

Húsgombócleves

Hozzávalók: 3 szál murok (sárgarépa), 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller (vagy egy szelet egy nagyobból), 2 közepes hagyma, 50 dkg darálthús, só, bors, 3 cikk fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 tojás(sárgája), zöldfűszer, ízlés szerint ecet/citromlé, olaj. Illetve ezeken kívül még járhat bele bármilyen zöldség, ami van otthon vagy szereti a család, nem számít. Én ezúttal csak a fent említetteket tettem bele.

Hirdetés
Kacsaleves

Kacsaleves

Ha valami, amit szeretek a magyar főzési szokásokban, az a rengeteg féle finom leves. A húsleves főzése pedig minden nő megmérettetése is. Ezt aztán tényleg mindenki egyénien főzi, és egyik jobb, mint a másik. Anya húslevesére emlékeznek a gyerekek, mert ezt ették ünnepnapokon, és amikor betegek voltak. És hiába próbálod megfőzni másvalakinek a levesét, az mégsem lesz olyan, amilyet ő főz. Errefelé lehet kapni olyan kacsát és libát, amelyről lemetszették a mellehúsát és levágták a combját, 2-300 Ft kilója (Naná, hogy a máj sincs benne :))). Gyakran vásárolok levesnek. Nagyon jellegzetes, finom levesek készíthetők belőlük. Én így főzöm kacsából a húslevest.

Legényfogó leves

Legényfogó leves

Hozzávalók: 1 fej hagyma 50 dkg pulykamell 3 szál répa 1 szál fehérrépa gomba esetleg krumpli, de nem jellemző 1 húsleveskocka 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 kávéskanál liszt só, bors, mustár, citrom, majoránna, babérlevél, tárkony borsó, fehér paprika, kis kanál cukor, zellerzöld

Marhahús leves

Marhahús leves

Hozzávalók: 1,5 kg. marha leveshús (fartő/oldalas/szegy; a fartőhöz, mivel az színhús, tegyünk egy kis marhacsontot, vagy velőscsontot is) 3 db. sárgarépa 2 db. fehérrépa 1 db. kisebb zellergumó 1 cs. zellerlevél 1 cs. petrezselyemlevél 3 gerezd fokhagyma 1 db. vöröshagyma nagyobb 1 db. zöldpaprika (ha szezonja van) 1 db. paradicsom (ha szezonja van) ¼ kelkáposzta 2 db. gomba (el is maradhat) ízlés szerint: só, szemesbors, szerecsendió virág, szerecsendió, lestyán

Palóc leves

Palóc leves

Hetek óta készültek az ízlelöbimbóim erre a finom levesre. Sokáig kellett várnom, míg megtaláltam a kedvemrevaló bárányhúst hozzá. De végre sikerült és ma ebédre ezt tehettem az asztalra. Német férjem még sosem evett ilyet - szerencsére neki is nagyon ízlett. Reményei szerint sürün fog szerepelni az étlapon. Rajtam nem múlik; ha kapok husit, akkor fözöm rendszeresen, mert én is imádom.

Tárkonyos csirkeaprólékleves

Tárkonyos csirkeaprólékleves

Hozzávalók: 2 csirke apróléka belsőségével együtt 1 nagy szál sárgarépa 1 közepes szál petrezselyemgyökér 2 nagy szál újhagyma (vagy fél fej vöröshagyma) 10 cm-es szárzeller szár (vagy szeletke zeller) 250 g zöldborsó 2 szelet zöldpaprika 1 gerezd paradicsom 3 szál petrezselyemzöld 2-3 fej gomba (csiperke) 1 szál friss tárkony (vagy 1 kávéskanál szárított) 10 szem szemesbors csipetnyi lestyán citromlé (vagy ecet) 2 dl tejszín vagy tejföl levestészta (csigatészta vagy csipetke vagy vajgaluska) 1 tojássárgája só

Tárkonyos sertésragu leves

Tárkonyos sertésragu leves

Ancsika főzött ehhez hasonlót múlt héten, ő pulykából. Minden összebeszélés nélkül, de mire postolta, az én fazekam is a hűtőben volt már :-) Hiába, no! A tárkonyom is erőteljes növekedésnek indult a cserépben, már rimánkodott érte, hogy ízesítsek vele valami finomságot :-D Így született a leves, mely igen-igen finom és kiadós lett!

Tavaszi nyúlleves

Tavaszi nyúlleves

Sógornőmék hobbiszinten nyulakat tartanak. Sógorom kezdte még kisfiúként, aztán mikor neki is kisfiai születtek, rájuk hagyományozta a nyulazást. A három pasi így együtt gondozza a nyuszikat. Ha hozzájuk megyünk, az az első, hogy a négyéves kézen fogva kivonszol az udvarra: Keri, nézzük meg a nyulakat! És megnézzük, hogy rágcsálnak, mozgatják a nózijukat, ugrándoznak fel-alá. Vannak egy páran, nem 1-2 nyúlról van szó! Néhányat most levágtak, és egy konyhakész nyúl került hozzánk, egészben. Szép, egészséges, jó karban lévő nyúl :-) Olyan combja és gerince volt, hogy öröm volt nézni! Alkatrészeire bontottam, majd recepteket kezdtem tallózni.

Thai bambuszrügy erőleves

Thai bambuszrügy erőleves

Thai bambuszrügy erőleves recept - A csirkemell filét megmossuk, kockára vágjuk, szárnyas fűszerkeverékkel és fehérborssal ízesítjük... Az újonnan indult Gasztro Trend online magazin (GasztroTrend.hu) egyik legfontosabb céljai között szerepel a hazai gasztronómiai kultúra jelenének és jövőjének, valamint a kulináris művészetek (gourmet) bemutatása, különleges és finom ételek és italok (koktélok, turmixok, alkoholmentes kevert italok) receptjeinek publikálásával, illetve vendéglátóhelyek ismertetésével.

Tuti menü