Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Leves linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Leves képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: leves.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 117 db
155 leves

155 leves

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a kéttányéros csülöklevest, vagy a csomós tésztával dúsított krumplilevest. Könnyedebb élvezetekre vágyóknak ajánljuk a hideg feketeribiszkelevest vagy a pilidiós csirkehúslevest. A leves nagy folyadéktartalmú fűszeres étel, melynek jelentős szerepe van az étvágykeltésben, a magyar táplálkozás hagyományosan legfontosabb étele. A leves a klasszikus menü kezdete, sőt egykoron még a napot is levessel kezdték. A jó levesnek még a gyógyításban is mindig fontos szerepe jutott.

33 leves lépésről lépésre

33 leves lépésről lépésre

'Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.' (a Kiadó)

Áfonyakrémleves receptje

Áfonyakrémleves receptje

Az áfonyát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.

Alföldi leves

Alföldi leves

Gesztenyénél találtam ezt a csuda finom levest.Kicsit változtattam mert nálunk nem leves amibe nincs répa.:) Hv: 30 dkg csirkemell, 2 fej hagyma,3 szál sárgarépa, 2 ek olaj, 40 dkg burgonya, 1 liter erőleves (kockából), 2 dl tejföl, liszt, 4 db főtt tojás, 1/2 cs zöldpetrezselyem, 1/2 citrom leve, 2 babérlevél, mustár, só, bors.

Aszaltszilva leves pörkölt dióval

Aszaltszilva leves pörkölt dióval

Hozzávalók: 4 személyre: 20 dkg magozott aszalt szilva 8 szem szegfűszeg 1 kis darab fahéj 4 dkg tisztított dió 6 dkg cukor 1 dl vörösbor 1 teáskanál étkezési keményítő 1 dl tejszín

Az 5 legjobb hűsítő leves

Az 5 legjobb hűsítő leves

Szeretjük a leveseket. Nemcsak a gulyást, a bablevest és a halászlét, hanem a nyári, könnyű, lédús frissítő nedűket is. A forró júliusi napok menűsorában első osztályú felvezetők lehetnek a különféle gyümölcs- és hideg zöldséglevesek. A leves nagyszerű előétel. Felkészíti a gyomrot a főételre, ugyanakkor az is feladata, hogy félig-meddig eltelítse, így a tartalmasabb főételből már csak kisebb mennyiség szükséges, ami kellemesen hat nemcsak a közérzetre, hanem az alakra is.

Baba ganus recept

Baba ganus recept

Hány személyre: 4 személyre 1 nagy padlizsán 65 g tahinipaszta 2 gerezd fokhagyma 1,2 l zöldségalaplé 1 tojás 1 citrom leve só és bors pitakenyér a tálaláshoz A díszítéshez: 25 g pirított fenyőmag A padlizsánt egészben előmelegített sütőbe tesszük egy negyed órára, majd félbe szeljük, kivájjuk a belsejét, amit villával összetördelünk és hozzádolgozzuk a tahinipasztát, a zúzott fokhagymát és egy kis sót. ... Az ízletes egy több mint 7000 receptet tartalmazó receptgyűjtemény. A receptek az oldalon kategóriákba sorolva találhatóak. Elérhetőek itt szárnyasokból készült ételek, különböző húsételek (sertés, marha, birka, bárány stb.), sütemények, desszertek, tészták, tésztafélék, vadhúsból előállított ínyencségek, receptek a különböző ünnepekre, főzelékek, egytálételek, előételek, halételek, a vegetáriánus konyha gyöngyszemei, a különböző nemzeti konyhák (például a magyar, az olasz, a kínai stb.)büszkeségei, mártások, saláták, köretek, fogyókúrás és diétás receptek, a tenger gyümölcseinek csodálatos étkei, belsőségekből készült ételek, befőttek, savanyúságok, kávék, teák és nem utolsó sorban levesek. A leves recepteket is kategorizálva találhatjuk meg, olyan csoportokban, mint a zöldséglevesek, krémlevesek, gyümölcslevesek, rántott levesek, húslevesek, sajtos levesek, burgonyalevesek.

Bableves füstölt csülökkel

Bableves füstölt csülökkel

A bableves füstölt csülökkel igen közkedvelt étel. Készítése akkor ideális, ha egy laktató, sűrű, mégis leveses egytálételt szeretnénk készíteni. Bablevest füstölt csülökkel készíthetünk otthon a konyhában, de a szabad tűzön bográcsban készült változat is ínycsiklandó ízvilágot varázsol a tányérunkba télen-nyáron egyaránt.

Bajai halászlé

Bajai halászlé

Tradicionális bajai étel, elkészítésének módja apáról fiúra száll. 4 kiló hal 2 fej vöröshagyma, 5 liter víz só 5 evőkanál törött paprika 5 db cseresznyepaprika 1 csomag halászlétészta Az alaposan megtisztított pontyot (pontyokat) kb. 5 mm-enként beirdaljuk (3-4 mm mély bemetszést végzünk a hal húsába), felszeleteljük és darabonként besózzuk úgy, hogy az irdalások közé is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát hagyjuk állni a sóban. (A sózást akkor végeztük el megfelelően, ha főzés közben sót nem, vagy csak minimális mennyiségben kell a léhez adnunk.) A halikrát, tejet, esetleg további belsőségeket külön tesszük, nem sózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és a bogrács aljára tesszük.

Hirdetés
Balatoni halászlé

Balatoni halászlé

Fél kg apróhal (pl keszeg), 1,5 kg ponty, 1 kg harcsa, 25 dkg hagyma, 5 dkg pirospaprika, 3 dkg só, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom. A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom. Az apróhalakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm.

Barna rizses leves

Barna rizses leves

Sok az elintéznivalóm, ráadásul a fotómasinám is elromlott. Így nem tudtam megörökíteni, amiket az utóbbi napokban készítettem. Szerencsére van még néhány gépre feltöltött képem, így ezekből élek, amíg találok valami megoldást. Az alábbi leves sietős napokon igazi megmentőként szolgál, mert nagyon gyorsan elkészül, tartalmas és nálunk mindenki szereti. Hozzávalók: 2 marék barna rizs 1 evőkanál olaj 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál pirospaprika 1 kávéskanál őrölt kömény 1 zellerlevél vagy 3 szál petrezselyemlevél 1 evőkanál só víz

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Hozzávalók (kb 44 adagra) 750 g paradicsom 1 csapott teáskanál fűszerpaprika 140 g sűrített paradicsom 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 l zöldségalaplé kb 5 g morzsolt bazsalikom ízlés szerint őrölt fekete bors ízlés szerint só 1 csipet morzsolt oregano ízlés szerint cukor bazsalikomlevelek a díszítéshez

Birsalma krémleves

Birsalma krémleves

Engedtem Chéf Viki csábításának és elkészítettem a birslevest. Nem állítom hogy osztatlan volt a siker, mert a párom ímmel-ámmal eszegette, Gergőnek ismeretlen volt az íz, így aztán nagyon "szomorúan" vettük tudomásul a lányommal, hogy mindet nekünk kell megenni. Mert ez egy isteni finom leves, pirított mandulaforgáccsal pedig maga a mennyország.

Borsóleves

Borsóleves

Hozzávalók: kb. 40 dkg borsó (kifejtve) (ez itt egy 45 dkg-os mirelit) 2 újrépa (nem fontos) 1/2 karalábé (nem fontos) petrezselyemzöld olaj 3,5 liter víz 3 fakanál liszt a leveshez 2 fakanál Vegeta 1 fakanál só 1 fakanál pirospaprika 2 tojás a nokedlihez kb. 20 dkg liszt a nokedlihez

Brokkoli fitneszleves

Brokkoli fitneszleves

Kénytelen vagyok egy fogyókúra rovatot indítani, egyrészt nagy érdeklődésre való tekintettel, másrészt a személyes érdekeltség okán. Nálam naprendi kérdés az ügy, mindig is az volt, de valahogy mostanában könnyebb betartani, meg is vagyok lepődve. Elcsépelt utolsó közhely, hogy levesekkel a legkönnyebb fogyózni, mert változatos, egészséges, és sokkal, de sokkal jobban kielégítő étkezés, mint egy saláta, mondjuk. Ez a brokkoli leves, nem hétköznapi, mert hosszú, és fáradságos munkával tökéletesítettem. Az első probléma az volt, hogy a brokkolit soha nem találtam étvágygerjesztőnek, mert főzés után olyan gusztustalan színe lett. Másrészt íztelen volt és tökéletesen érdektelen. Ehhez képest most ez a az egyik no.1 leves a konyhámban: élénk színű (semmi fotosopp!), gusztusos, teljesen alkalmas akár vendégségre is.

Brokkolis sajtleves

Brokkolis sajtleves

Hozzávalók: 30 dkg sajt 30 dkg brokkoli 25 dkg burgonya 1 evőkanál napraforgóolaj 2 dl tejföl 1 evőkanál liszt 1 nagy fej hagyma 3 gerezd fokhagyma só szerecsendió őrölt fehér bors Elkészítés: Először a brokkolit rózsáira szedjük,majd megmossuk. A kisebb szár részeket szépen felszeljük, apróra daraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és közepesen apró kockákra vágjuk.

Burgonyakrémleves cipóban

Burgonyakrémleves cipóban

Hozzávalók: 4-5 db burgonya,húsleves kocka vagy ételeízesítő.pici fej vöröshagyma,2 babér levél,2 kanál tejföl,2 dl tejszín,1-2 evő kanál liszt,1 kanál zsiradék, legjobb a kacsa zsír,petrezselyemzöld. Elkészítés: A burgonyát meghámozom, felkarikázom, beleteszem a babér levelet, az étel ízesítőt, a felaprított hagymát és annyi vizet, ami bőven ellepi. Puhára főzöm...

Tuti menü