Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyvajánló a témában képes leírás - Leves.tlap.hu
részletek »

Könyvajánló a témában - Leves.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leves.tlap.hu » Könyvajánló a témában
Keresés
Találatok száma - 7 db
155 leves

155 leves

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a kéttányéros csülöklevest, vagy a csomós tésztával dúsított krumplilevest. Könnyedebb élvezetekre vágyóknak ajánljuk a hideg feketeribiszkelevest vagy a pilidiós csirkehúslevest. A leves nagy folyadéktartalmú fűszeres étel, melynek jelentős szerepe van az étvágykeltésben, a magyar táplálkozás hagyományosan legfontosabb étele. A leves a klasszikus menü kezdete, sőt egykoron még a napot is levessel kezdték. A jó levesnek még a gyógyításban is mindig fontos szerepe jutott.

33 leves lépésről lépésre

33 leves lépésről lépésre

'Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.' (a Kiadó)

Finom levesek

Finom levesek

Lepje meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni, ráadásul az elkészítés sem okoz nehézséget. Ne a feje főjön a konyhában! Meglátja, ezekkel a fogásokkal könnyen meghitté varázsolhatja a közös étkezéseket! A sorozat további kötetei: 25 perces receptek; Borral készült receptek; Ételek wokban; Grillen sült ételek; Gyorsan elkészíthető ételek 2 személyre; Kalóriaszegény ételek; Keleti ételek; Olasz édességek; Palacsinták; Receptek 1 személyre; Vegetáriánus ételek.

Frank Júlia: Levesek

Frank Júlia: Levesek

Magyar konyha leves nélkül nem létezik, a magyar ember eszik leggyakrabban levest a világon. Ugyanakkor számos országban egyáltalán nem alakult ki a levesevés szokása. Régen talán az lehetett a leves elterjedtségének oka hazánkban, hogy kevés alapanyagból is lehet sok levest főzni, azzal pedig megtölteni a gyomrot. Ma már más ok miatt fogyasztunk levest. Legyen tél vagy nyár, a leves - hidegen, melegen - megágyaz" az utána következő fogásoknak. Vagyis felkelti az étvágyat. Fogyasztásának megvan a maga táplálkozás-élettani jelentősége is, éppen ezért vált étkezésünk első fogásává. A legelterjedtebb leves a kellően fűszerezett, forró húsleves, amely sok kivonatanyagot tartalmaz, ezek pedig serkentik a gyomormirigyek működését. A forró folyadék kitágítja a gyomorfal ereit, ami a fokozott vérkeringés révén ugyancsak serkenti az emésztőnedv-elválasztást. A levessel elfogyasztott folyadékra pedig szükség van az emésztőmirigyek működéséhez. A fokozott emésztőnedv-elválasztás a leves után következő fogások könnyebb emésztését szolgálja. Kellemetlen, nyirkos, téli időben az ember egyszerre vágyik forró levesre és tartalmas ételre.

Levesek (Le Cordon Bleu - Főzőiskola ínyenceknek)

Levesek (Le Cordon Bleu - Főzőiskola ínyenceknek)

Nincs is jobb egy tál finom levesnél! Hideg téli napokon a sütőtök - vagy gombakrémleves belülről melegíti az embert. De a levesek a forró évszakban is igazi élvezetet jelenthetnek: bizonyítja ezt a jól lehűtött gazpacho vagy a garnélás-uborkás nyári leves frissítő zamata. A könyv változatos recepteket tartalmaz minden alkalomra és minden ízlés számára.

Levesek nagykönyve

Levesek nagykönyve

Rövid ismertető Végre megjelent egy könyv, amiben könnyen követhető recepteket találhatunk, és amit teljes egészében a leveseknek szenteltek! Most már nem kell szakácskönyvek tucatjait átböngészni ahhoz, hogy egy tökéletes leves receptre bukkanjunk minden olyan levest megtalálhatunk ebben a gyűjteményben, amire valaha vágytunk. Ez a minden igényt kielégítő szakácskönyv a világ minden tájáról összegyűjtött több, mint 200 receptet tartalmaz. Minden egyes receptet csodálatos, színes fényképek illusztrálnak.

Varázslatos levesek

Varázslatos levesek

A leves, amely eredetileg a szegények eledele volt, mára már bármely alkalomra elkészíthető étellé nőtte ki magát: elég csak a "mindent bele" típusú, rusztikus kanalaznivalókra gondolni, amelyek önálló étkezésként is megállják a helyüket, vagy a tökéletes menükezdést jelentő könnyű erőlevesekre, húslevesekre, valamint a desszert gyanánt is fogyasztható hűs gyümölcslevesekre. A színes képekkel illusztrált kötet több mint hetven különleges, ízletes, tápláló leves receptjét kínálja az immunrendszer megerősítésére és számos betegség legyőzésére az allergiától a magas vérnyomásig.

Tuti menü