Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldséges levesek képes leírás - Leves.tlap.hu
részletek »

Zöldséges levesek - Leves.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: leves.tlap.hu » Zöldséges levesek
Keresés
Találatok száma - 22 db
Baba ganus recept

Baba ganus recept

Hány személyre: 4 személyre 1 nagy padlizsán 65 g tahinipaszta 2 gerezd fokhagyma 1,2 l zöldségalaplé 1 tojás 1 citrom leve só és bors pitakenyér a tálaláshoz A díszítéshez: 25 g pirított fenyőmag A padlizsánt egészben előmelegített sütőbe tesszük egy negyed órára, majd félbe szeljük, kivájjuk a belsejét, amit villával összetördelünk és hozzádolgozzuk a tahinipasztát, a zúzott fokhagymát és egy kis sót. ... Az ízletes egy több mint 7000 receptet tartalmazó receptgyűjtemény. A receptek az oldalon kategóriákba sorolva találhatóak. Elérhetőek itt szárnyasokból készült ételek, különböző húsételek (sertés, marha, birka, bárány stb.), sütemények, desszertek, tészták, tésztafélék, vadhúsból előállított ínyencségek, receptek a különböző ünnepekre, főzelékek, egytálételek, előételek, halételek, a vegetáriánus konyha gyöngyszemei, a különböző nemzeti konyhák (például a magyar, az olasz, a kínai stb.)büszkeségei, mártások, saláták, köretek, fogyókúrás és diétás receptek, a tenger gyümölcseinek csodálatos étkei, belsőségekből készült ételek, befőttek, savanyúságok, kávék, teák és nem utolsó sorban levesek. A leves recepteket is kategorizálva találhatjuk meg, olyan csoportokban, mint a zöldséglevesek, krémlevesek, gyümölcslevesek, rántott levesek, húslevesek, sajtos levesek, burgonyalevesek.

Bazsalikomos paradicsomleves

Bazsalikomos paradicsomleves

Azt mindenki tudja, hogy a bazsalikom és a paradicsom együtt isteni! Ennek jegyében született meg a bazsalikomos paradicsomleves, mindannyiunk nagy szerencséjére. Ez a recept igen egyszerű, és nagyon ízletes. Csak ajánlani tudom mindenkinek! Hozzávalók (kb 44 adagra) 750 g paradicsom 1 csapott teáskanál fűszerpaprika 140 g sűrített paradicsom 1 db vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 l zöldségalaplé kb 5 g morzsolt bazsalikom ízlés szerint őrölt fekete bors ízlés szerint só 1 csipet morzsolt oregano ízlés szerint cukor bazsalikomlevelek a díszítéshez

Brokkoli fitneszleves

Brokkoli fitneszleves

Kénytelen vagyok egy fogyókúra rovatot indítani, egyrészt nagy érdeklődésre való tekintettel, másrészt a személyes érdekeltség okán. Nálam naprendi kérdés az ügy, mindig is az volt, de valahogy mostanában könnyebb betartani, meg is vagyok lepődve. Elcsépelt utolsó közhely, hogy levesekkel a legkönnyebb fogyózni, mert változatos, egészséges, és sokkal, de sokkal jobban kielégítő étkezés, mint egy saláta, mondjuk. Ez a brokkoli leves, nem hétköznapi, mert hosszú, és fáradságos munkával tökéletesítettem. Az első probléma az volt, hogy a brokkolit soha nem találtam étvágygerjesztőnek, mert főzés után olyan gusztustalan színe lett. Másrészt íztelen volt és tökéletesen érdektelen. Ehhez képest most ez a az egyik no.1 leves a konyhámban: élénk színű (semmi fotosopp!), gusztusos, teljesen alkalmas akár vendégségre is.

Brokkolis sajtleves

Brokkolis sajtleves

Hozzávalók: 30 dkg sajt 30 dkg brokkoli 25 dkg burgonya 1 evőkanál napraforgóolaj 2 dl tejföl 1 evőkanál liszt 1 nagy fej hagyma 3 gerezd fokhagyma só szerecsendió őrölt fehér bors Elkészítés: Először a brokkolit rózsáira szedjük,majd megmossuk. A kisebb szár részeket szépen felszeljük, apróra daraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és közepesen apró kockákra vágjuk.

Currys burgonyaleves

Currys burgonyaleves

Hozzávalók 4 személy részére: 50 dkg lisztes főzésű burgonya, 5 dkg vaj, 1 evőkanál curry, 8,5 dl zöldséglé, 1 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis darab gyömbér, 3 dkg mandulalevél, 3 dkg mazsola, 3 tavaszi hagyma, 2 evőkanálnyi metélőhagyma-csövecskék

Fokhagyma leves

Fokhagyma leves

A fokhagyma a magyar konyha egyik legjellemzőbb fűszernövénye. Elengedhetetlen mondjuk a halak fűszerezésében. A fokhagyma jótékony hatásait mindenki ismeri, elengedhetetlen antioxidánsok találhatóak benne, amik erősítik az immunrendszert és gátolják az érelmeszesedést. Ebből a növényből fogunk levest főzni. A fokhagyma leves tényleg nagyon egyszerű, csupán 3 alapanyagból áll és villám gyorsan elkészül.

Frankfurti leves

Frankfurti leves

Tegnap főztem ezt a levest, de ma is ez volt az egyik fogás az ebédnél. Tele van zöldségekkel, de ebben a nyirkos, változékony időben úgyis szükségünk van sok vitaminra. Na én jó nagy adagot készítettem, így két napon is az asztalra került. Mivel szeretjük, így nem volt ennek semmi akadálya. Ma Császármorzsát készítettem hozzá, így együtt egy finom laktató ebédünk volt

Grízgombócleves zöldségekkel

Grízgombócleves zöldségekkel

Hozzávalók: 1,5 liter víz, 2 sárgarépa, 1 fehér répa, egy nagy marék borsó, 1,5 tyúkhúsleveskocka, a grízgombóchoz: 1 egész tojás, annyi búzadara, amennyit felvesz, egy kiskanál szódabikarbóna Elkészítés: A borsót, a megtisztított zöldségeket (sárga, és fehér répa) kb. 1,5 liter vízben feltesszük főni, ha megpuhultak a zöldségek beletesszük a tyúkhúsleveskockát és tálalásnál a kész grízgombócot...

Joghurtos-kapros uborkaleves

Joghurtos-kapros uborkaleves

A leves (joghurtos uborkaleves) és a sütemény (répás sütemény) nem nevezhetőek szokványosnak, mivel uborkából leginkább saláta készül, a sárgarépa pedig leggyakrabban mit a levesek fő alapanyaga ismeretes. Kicsit izgultam, hogy vajon ízlik-e vendégeimnek. A fő étel mediterrán pulykaragu és rozmaringos, fokhagymás vajban sül újkrumpli volt. Azt gondoltam, hogy ezzel nem lesz gond:) Szerencsére a leves és a sütemény is ízlett. A következő receptek az ebéd fogásainak rerceptjei lesznek. Elsőként a joghurtos, kapros hideg uborkaleves.

Hirdetés
Karalábéleves

Karalábéleves

Hozzávalók: 1 egész karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1-2 fehér répa, petrezselyemzöld, zellerzöld, só, pirospaprika, tészta levesbetétnek (ebben a levesben betűtészta van, de szoktam kiskagyló tésztát is levesekbe főzni), olaj, 1 kisebb fej vöröshagyma,

Karfiolleves recept

Karfiolleves recept

Hozzávalók: 1 kg karfiol, 2 ek. olaj, 3 dkg liszt, zöldpetrezselyem, 1 kanál tejföl, só Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szétszedve megmossuk, félpuhára főzzük. Ekkor világos rántást készítünk, azzal felengedjük, zöldpetrezselyemmel ízesítjük és még 10percig lassan főzzük, amíg a karfiol teljesen puha lesz.

Kassai burgonyaleves

Kassai burgonyaleves

A mi családunk nagyon 'leveses'. Míg a szüleinkkel éltünk falun, ott bizony a mindennapi ebéd része volt a leves. Volt, hogy hússal, de leginkább anélkül. Anyáink rendkívűl leleményesek voltak, szinte a semmiből varázsolták elénk. Önálló életünk első 7 évében egy kis nógrádi faluban tanítottam, na ott is tudták, hogy csak levessel teljes az ebéd. Mióta 'városiak' sőt fővárosiak lettünk, szomorúan tapasztalom, hogy a menzán jó, ha hetente kétszer van leves. Persze nem kötelező menzán enni tudom, de az életvitelünk, a gyerekek elfoglaltsága miatt nekünk nincs más lehetőségünk. Tulajdonképpen igenis ehető a menzai kaja, sőt időnként még ötletet is lopok onnan. Így került ma az asztalra a kassai burgonyaleves. Egyetlen receptet találtam a neten, végül úgy gondoltam, saját kútfőből csinálom. Tulajdonképpen egy hagyományos tejfölös burgonyalevest csináltam, gazdagítva 30 dkg füstölt sonkával, répával. Szerintem nagyon finom lett.

Minestrone

Minestrone

A piac augusztus végén, szeptemberben fantasztikus. Olyan gazdag, olyan bőséges a kínálata, hogy sokszor vagy tízféle zöldséggel érkezem haza - pedig csak egyfélét akartam igazán venni. De kínáltatják magukat és nekem nincs szívem otthagyni őket. Épp ezért, a minestrone igazi őszi leves számomra. Minnél gazdagabb, minnél többféle zöldségből készül, annál finomabb. Persze lehet készíteni fagyasztott vagy konzerv zöldségekből is, de szerintem frissből az igazi. Bármi kerülhet tehát a fazékba: padlizsán, cukkini, csillagtök, bab, zöldbab, karfiol, brokkoli, zöldborsó, kelkáposzta, stb. Sárgarépa, zeller, zellerszár levéllel mindig kerül bele, csakúgy mint a burgonya is, paradicsom, tészta is. A többi szabadon variálható - attól függ mi van épppen otthon.

Nyári zöldségleves

Nyári zöldségleves

Nagyon szeretem a zöldséglevest. Különösen a nyáron készülteket, hiszen a friss, zsenge zöldségekből ilyenkor bő a választék, így szinte minden alkalommal egy kicsit másképpen készíthetem az alapváltozatot. A fűszerezés módosításával pedig a variációk száma tényleg a végtelen felé közelít.

Paradicsomleves

Paradicsomleves

Már óvodás korom óta nagyon szeretem, ismerem már azóta az olasz változatot is. Nekem mégis a hagyományos,menzás ízvilágú a favorit, szigorúan betűtésztával! Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé (vagy 1 nagy paradicsompüré konzerv higítva vízzel), 1 kis fej hagyma, zellerzöld, 3-4 kanál cukor, csipet só, bors, 4 kanál olaj, 1 kanál liszt, levestészta

Paradicsomleves pirítóssal

Paradicsomleves pirítóssal

Egy csésze leves, valljuk be, mindig jólesik. Pláne ha még gyorsan el is készíthető, csakúgy, mint e heti kedvenceink. Hozzávalók: 40 dkg paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj 1 teáskanál szárított rozmaring 1 babérlevél 2 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű cukor só bors snidling a díszítéshez 5 dl alaplé Knorr petrezselymes tyúkhúsleveskockából

Sóska leves

Sóska leves

És megint sóska!!!! Mivel még volt friss sóskám, így ma levest főztem belőle. Most egy időre jól kilaktam, de szerencsére a fagyasztóba is került, így bármikor elővehetem és már készülhet is a finomság. 30 dk sóska 1 db vöröshagyma margarin 1 pici liszt cukor(v. édesítő) 1 db húsleves kocka 1 l víz 1 dl tejszín(v. tejföl)

Tuti menü